preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
vijesti

Osmaci u Karlovcu naučili nove činjenice iz Domovinskog rata

Autor: Stanko Leko, 21. 10. 2017. 20:52

U sklopu Projekta koji organizira Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata“ s ciljem boljeg upoznavanja činjenica o Domovinskom ratu, u petak 20. listopada 2017. u ranim jutarnjim satima, učenici osmih razreda naše škole sa svojim razrednicima te učiteljima u pratnji, posjetili su Karlovac. Usput smo susreli i naše susjede učenike iz Ivankova te još nekoliko škola iz našeg kraja, koji su putovali na isto odredište.

 [više]

Donacija Croatia osiguranja d.d.

Autor: Krunoslav Šarić, 21. 10. 2017. 20:56

                    

                                                

 [više]

Interaktivna predstava u sklopu projekta Pozitivna perspektiva

Autor: Josipa Mamužić, 17. 10. 2017. 15:13

Pozitivna perspektiva projekt je koji u našoj školi traje od početka školske godine. U prvom dijelu projekta naši djelatnici imali su prilike educirati se iz područja dramskog odgoja, s ciljem primjene načuneog u preventivnim programima. U petak 20.10.2017. u 17h u našoj školi održat će se javna izvedba predstave u obliku "Forum kazališta". 

 [više]

Natjecanje u čitanju naglas Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Kordić, 15. 10. 2017. 19:03

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2017. i u Međunarodnome mjesecu školskih knjižnica održali smo u našoj školi školsko natjecanje za 5. nacionalno natjecanje u čitanju naglas 2017.

 

 [više]

Utrka braniteljima 2017

Autor: Klaudija Wild, 6. 10. 2017. 12:46

I ove godine u sklopu obilježavanja Dana općine i obrane Nuštra, u spomen na poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu održana je memorijalna utrka. Utrku trče učenici naše škole, zahvalni svim braniteljima koji su im i žrtvovanjem svog života omogućili da danas žive i uče u slobodi, da žive i rastu u svom Nuštru.

Evo i pobjednika po kategorijama.

                                        

 [više]

Dani obrane, dani općine Nuštar

Autor: Stanko Leko, 4. 10. 2017. 16:20

Održavaju se od 1. do 5. listopada 2017. učenici naše škole sudjeluju u raznim prigodnim manifestacijama u mjestima općine, pa tako u Nuštru 5. listopada trče "Utrku braniteljima 1991." u spomen na poginule i nestale branitelje, a u školi izrađuju plakate i panoe poput ovog koji je napravila likovna skupina.

Branitelji dragovoljci u Domovinskom ratu iz naše škole bili su: Ksenija Baturina, Davor Leko i Stanko Leko te Željko Sesar, koji nije više djelatnik naše škole.

 

 

 [više]

Kreativni laboratorij

Autor: Josipa Mamužić, 25. 9. 2017. 14:53

OŠ Zrinskih od ove školske godine uključena je u projekt: Kreativni laboratoriji - projekt poticanja darovitosti učenika osnovnih škola u Slavoniji. Koordinator projekta je Osnovna škola „Ivan Filipović“ Račinovci, a partneri na projektu su OŠ "Ivan Meštrović" Drenovci, OŠ Ladimirevci te naša škola OŠ Zrinskih Nuštar.

 

 [više]

Slavonskim sokakom do Vinkovačkih jeseni

Autor: Sanja Lovrić, 15. 9. 2017. 10:22

Miris nadolazeće jeseni, zvuci tamburica pozvali su i ove godine učenike naše škole u Vinkovce. Bogatstvo i ljepota Slavonije u svakom sokaku dobro nam znanog grada.

Posebno ozračje Vinkovaca ozarilo je naša lica, ispunilo nas ponosom i ukazalo na važnost očuvanja kulturne baštine i tradicijskih običaja našeg zavičaja.

 

                                                         

 

 [više]

POZITIVNA PERSPEKTIVA

Autor: Josipa Mamužić, 14. 9. 2017. 12:49

Ove školske godine OŠ Zrinskih dobila je na natječaju „Svjetlo na zajedničkom putu“, čiji je pokrovitelj HEP,  donaciju za podizanje kvalitete preventivnog programa. Ideju za projekt osmislila je stručna služba škole, a razradila socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić.

Cilj projekta je izrada radionica za školski program prevencije ovisnosti. Projekt je namijenjen učenicima sedmih razreda koji će prvi imati priliku proći radionice. Sredstva će biti utrošena na edukaciju i stručno usavršavanje dijela kolektiva.

Cilj edukacije je usvojiti metode iz područja dramskog odgoja te na temelju njih osmisliti preventivne aktivnosti.

 [više]

Odluka Školskog odbora o osiguranju učenika za šk. 2017./18. godinu

Autor: Nada Lebo, 13. 9. 2017. 16:24

 [više]

DOČEK PRVAŠIĆA

Autor: Andrea Leko Slošić, 11. 9. 2017. 21:17

Pogledi govore više od riječi, a toga smo ih dana pregršt uputili jedni drugima. Dočekali smo taj važan trenutak uzbuđeni i radosni. Veselje i smjelost prvoga koraka u našoj školi odali su iskrenu nadu kako ćemo jedni s drugima lijepo surađivati i međusobno se nadopunjavati.

Bivši četvrtaši priredili su našim prvašićima prigodan program pjesme, plesa i  igrokaza, a učiteljice  Marija i Andrea dočekale su novu generaciju otvorenih ruku i spremne za nove izazove. Okupljene učenike i roditelje pozdravio je i ravnatelj škole Krunoslav Šarić. Nakon priredbe uslijedio je posjet učionicama i prvi dan koji će, nadamo se, zauvijek ostati u sjećanju naših školaraca.

Neka su im prvi koraci u našoj školi ispunjeni smijehom, srećom i radošću ponovnih susreta jedni s drugima!

 [više]

Oproštaj bivše ravnateljice

Autor: Klaudija Wild, 7. 9. 2017. 22:14

Poštovani roditelji, dragi učenici,

cijeli se čovjekov život sastoji od nekakvih početaka i završetaka u kojima se izmjenjuju pregršti radosti i  ljepote s ponekom suzom ili razočaranjem. U nekom trenutku podvučemo crtu i shvatimo da smo došli do cilja.

 Zatvaramo posljednju stranicu radnoga vijeka , jednoga velikog životnog poglavlja i odlazimo. I ja se eto opraštam … nakon punih 42 godine rada, od toga 29 kao ravnateljica škole kroz koju su tijekom tih godina prodefilirale stotine i stotine vas darovitih, dragih i vrijednih učenika. Marljivim radom i znanjem i upornošću svojih učitelja ostvarivali ste izvrsne rezultate iz mnogih područja na županijskoj, državnoj pa i svjetskoj razini.

A kad ste se poželjeli malo praviti važni i „ otpustiti kočnice“ , dolazilo bi do problema , ali mislim da nije bilo ni jednoga kojega nismo, na obostrano zadovoljstvo, uspjeli riješiti.

Ostanite i nadalje dobri i uporni i budite sigurni da uspjeh neće izostati.

I vama , poštovani roditelji, hvala za suradnju i svaku pomoć jer bez vas posao nas odgajatelja ne bi bio ni moguć ni uspješan.

Ponosna sam što sam 29 godina bila ravnateljica škole u Nuštru i odlazim s nadom da sam i sama svojim stručnim radom doprinijela skladnom suživotu škole i mjesta trudeći se ostvariti što bolju i uspješniju komunikaciju  na relaciji učenik – učitelj – roditelj.

Ako sam u tome uspjela, sretna sam.

                                                                                                                                                                                                                                             Dobrila Ereš, prof.

 [više]

Organizirani prijevoz učenika u šk.god. 2017./2018.

Autor: Klaudija Wild, 4. 9. 2017. 11:04

    Poštovani roditelji učenika putnika,

sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će naši učenici iz Cerića i Marinaca i ove školske godine imati posebno organiziran prijevoz od kuće do škole i od škole do kuće.

Od ponedjeljka  4. rujna 2017. godine započinje organizirani prijevoz učenika  s polaskom i dolaskom ispred škole u Nuštru prema sljedećem rasporedu:

 

 [više]

Raspored smjena na početku školske godine 2017./2018.

Autor: Klaudija Wild, 30. 8. 2017. 11:21

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Temeljem Odluke našeg Ministarstva o početku i završetku nastavne godine za šk.god. 2017./2018. nastava počinje 4. rujna 2017. prema sljedećem rasporedu:

 

 

 

 

 

Matična škola NUŠTAR

1. smjena: 1.,3.,5. i 7. razred

2. smjena: 2.,4.,6., i 8. razred

 

Područne škole:

 CERIĆ:    1. smjena: 1. i 3. razred

                2. smjena: 2. i 4. razred

MARINCI:  2. smjena: 1. – 4. razred

 

Iznimno prvi dan nastave prvašići u školu dolaze:

        Matična škola NUŠTAR:  10:00 sati 

        Područna škola CERIĆ: 12:00 sati

        Područna škola MARINCI: 13:30 sati

 

 Radujemo se vašem dolasku i želimo vam uspješnu 2017./2018. šk.god.

                                                                                     Vaši učitelji

 [više]

NOVI RASPORED ZVONJENJA

Autor: Klaudija Wild, 30. 8. 2017. 11:17

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Uspostavom organiziranog prijevoza učenika, stekli su se uvjeti za izvođenje svih nastavnih sati u trajanju od 45 minuta. Stoga od početka ove školske godine imamo novi, izmijenjeni raspored početka i kraja nastave u obje smjene. Najveća promjena je početak druge smjene u 13:15 (do sada 13:00) i kraj druge smjene u 18:25 (do sada 18:05). Organizirani prijevoz učenika također će biti usklađen s novim rasporedom zvonjenja.

Vaši učitelji

 [više]

Ivan i Lucija Janjić na Svjetskom robotičkom prvenstvu u Japanu

Autor: Dobrila Ereš, 28. 8. 2017. 08:53

Učenici šestog razreda OŠ Zrinskih Nuštar Ivan I Lucija Janjić sudjelovali su na Svjetskom robotičkom prvenstvu zajedno sa svojim mentorom Mirko Janjićem, koje se ove godine održalo u Japanu, te zauzeli izvrsno 4. i 9. mjesto u kategoriji CoSpace Primary – simulaciji robota za spašavanje žrtava.

Naši su se učenici pod imenom CROTwins plasirali na Svjetsko prvenstvo osvojivši prvo mjesto u ukupnom poretku nakon dva kola natjecanja održanim u Zagrebu i Sinju. Svoje znanje također su pokazali i na međunarodnim natjecanjima u Austriji i Sloveniji, osvojivši  odlično 2. i 3. mjesto, te su stekli iskustva nužna za dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu. Ta iskustva su u Japanu i primjenili, gdje su u jakoj konkurenciji ekipa kao najmlađi tim osvojili izvrsno 9. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji i 4. mjesto u supertimovima, gdje su snage udružili sa slovačkim srednjoškolcima.

                                            

Iskrene čestitke Ivanu, Luciji i mentoru

 

Ravnateljica škole

 [više]

Najizvrsniji učenici nagrađeni Oskarom znanja

Autor: Dobrila Ereš, 26. 8. 2017. 21:40

Učenik šestog razreda OŠ Zrinskih Nuštar Ivan Janjić ove je godine osvojio  čak dva Oskara znanja za svoje uspjehe iz informatike i robotike!

Oskari znanja dodjeljuju se učenicima koji su osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju znanja te jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima, a naš Ivan je postigao oboje! Na državnom natjecanju iz informatike u kategoriji Algoritmi – 6. razred je pod vodstvom svoje mentorice Klaudije Wild i vanjskog mentora Mirka Janjića osvojio prvo mjesto, a na međunarodnom robotičkom natjecanju u Austriji je u jakoj konkurenciji osvojio drugo mjesto.

                 

Iskrene čestitke Ivanu i njegovoj mentorici.

 

Ravnateljica škole

 [više]

ĐAČKO DOBA IZVAN GRANICA

Autor: Eva Dakić, 12. 5. 2017. 14:34

Projektne aktivnosti prigodom obilježavanja velikoga školskoga jubileja su se u Područnoj školi Cerić odvijale tijekom cijele školske godine. Završne aktivnosti osmišljene su kao prikaz nastavnoga dana izvan vremenskih granica.

 [više]

250 dron video

Autor: Administrator , 9. 5. 2017. 20:16

 [više]

Proslava 250. obljetnice škole

Autor: Dobrila Ereš, 8. 5. 2017. 15:24

U petak, 5. svibnja 2017. proslavili smo 250. obljetnicu OŠ Zrinskih Nuštar, jedne od najstarijih škola u Slavoniji.

Ponosni i sretni, uz prigodan, dirljiv i svečan program, podijelili smo radost s prisutnim uzvanicima, roditeljima i učenicima i time odali dostojno i dužno poštovanje svim generacijama učenika ove škole od osnutka do danas kao i svim vrijednim požrtvovnim učiteljima koji su obilježili mnogo djetinjstva i ostavili neizbrisiv trag jednoga vremena.

Neka se pamti… danas… za sutra.

 

 [više]

Himna školi - školski zbor Zrinus

Autor: Administrator , 7. 5. 2017. 18:39

Školski zbor pod ravnanjem profesorice Mucić, na svečanosti proslave 250. obljetnice premijerno je izveo Himnu školi.

 [više]

Mojoj školi s ljubavlju

Autor: Marija Lesandrić, 28. 4. 2017. 00:12

Pod motom “Mojoj školi s ljubavlju” u OŠ Zrinskih Nuštar, Područnoj školi Marinci održan je projektni dan povodom velikog jubileja koji slavimo - 250. godišnjice naše škole. Razlog je to što smo upravo ovaj dan odabrali za prezentaciju svog marljivog cjelogodišnjeg rada.

 [više]

Sadnja cvijeća

Autor: Administrator , 25. 4. 2017. 14:39

 [više]

Projekt - Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost

Autor: Josipa Mamužić, 15. 3. 2017. 22:08

Ove školske godine škola se uključila u projekt „Škola za 21.stoljeće, škola za kreativnost“  koji se provodi u 18 škola u istočnoj regiji Hrvatske. U projektu sudjeluju psihologinja i učiteljice 4. razreda koje su do sad bile na edukaciji o poticanju kreativnog mišljenja u nastavi te o važnosti rada s darovitom djecom.

 

 [više]

Video 250 godina

Autor: Dobrila Ereš, 16. 11. 2016. 23:45

Dragi učenici, zahvaljujemo svima vama, učiteljima i drugim djelatnicima naše škole što ste sudjelovali na snimanju milenijske fotografije i videa povodom obilježavanja 250. obljetnice škole u Nuštru. Iako je bilo jako hladno, strpljivo i znatiželjno ste "pozirali" dok je dron letio iznad vas.

Posebnu zahvalnost upućujemo našem bivšem učeniku M. Maslovu, časniku HV za odlično obavljeno snimanje, profesorici Mirjani Đurić i njezinim učenicima: Petri Cikač, Katarini Kralj, Ivanu Matušenskom, Marku Šuštaru, Iri Kosmačin, Lani Lukadinović, Izabeli Gertner i Ani Dolić što su satima na hladnoći pripremali i obilježavali prostor za snimanje i profesoru Stanku Leki za obradu videa za stranice škole.

Vjerujem da će i fotografije biti izvrsne.

                                                                     Vaša ravnateljica

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

1. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

UPISI U SREDNJU
Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju