preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
vijesti

Uređenje okoliša škole

Autor: Administrator , 19. 4. 2018. 20:30

Učenici osmih razreda zajedno sa svojom učiteljicom biologije Aleksandrom Hujber   uredili su okoliš škole sadeći cvijeće.

 

 [više]

Uspjeh naših učenika na Županijskom natjecanju Europa u školi

Autor: Sanja Lovrić, 13. 4. 2018. 15:22

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska u školskoj godini 2017/2018.  organizirao je 24. puta Natjecanje Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod naslovom: RAZMISLI – ŠTO ČINI EUROPU? - time proglasio 2018. Europskom  godinom kulturne baštine. Kao i niz godina do sada naši su  učenici bili uspješni u glazbenom i likovnom izričaju te su predloženi za državnu razinu natjecanja. Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima.

 

 

 [više]

Glazbena olimpijada

Autor: Mia Mucić, 6. 4. 2018. 20:36

Po drugi puta u Republici Hrvatskoj održala se Glazbena olimpijada na kojoj je nastupila naša učenica Lada Sente, 8.b razred. Natjecanje se održalo u Pregradi, gdje su se skupili učenici osnovnih i srednjih škola. Natjecanje za cilj ima promicanje glazbene kulture kao i približavanje umjetnosti mlađoj populaciji. Lada je svoj talent pokazala kroz nekoliko etapa natjecanja: slušni test (analiza glazbenih primjera te prepoznavanje i određivanje glazbenih sastavnica na istima), izvođenje meloritamskih diktata, vokalna izvedba solo pjesme poznatog hrvatskog skladatelja J. Hatzea te izvedba vlastite kompozicije na glasoviru („Što je više od ljubavi?- Altius de Amor “).

Naša učenica zauzela je visoko drugo mjesto u ukupnom poretku te osvojila srebrno priznanje.

Čestitamo Ladi i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu.

                    

 

                   

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 28. 3. 2018. 11:09

Dragi učenici,

proljetni odmor i uskrsni blagdani počinju od 29. ožujka a završavaju 6. travnja 2018. godine.

Nastava nakon proljetnog odmora počinje u ponedjeljak  9. travnja 2018. godine prema sljedećem rasporedu smjena:

MATIČNA ŠKOLA:

  1. smjena:    2. i 4. te 6. i 8. razredi
  2. smjena:    1. i 3. te 5. i 7. razredi

 

PODRUČNE ŠKOLE:

PŠ MARINCI - 1. smjena

PŠ CERIĆ - 1. smjena: 2. i 4. razredi

                 2. smjena: 1. i 3. razredi

 

Svima vama, dragi učenici, kao i vašim najmilijima želim radostan i blagoslovljen Uskrs.

 

                                                                                           Ravnatelj:

                                                                                 Krunoslav Šarić, prof.

 [više]

DRŽAVNI LIDRANO - SMOTRA KREATIVNOSTI I PRIJATELJSTVA

Autor: Eva Dakić, 28. 3. 2018. 11:06

Dramska skupina učenika drugoga i četvrtoga razreda PŠ Cerić vratila se ispunjena prekrasnim dojmovima s državne smotre LiDraNo održane od 19. do 21.ožujka 2018. u Primoštenu. Još titraju slike pred očima: putovanje, upoznavanje novih prijatelja, druženje, hotelski smještaj i ukusni objedi, uživljeni nastupi na pozornici, odjek riječi zavičajnih, pljesak razdraganih gledatelja, pohvale prosudbenoga povjerenstva, šetnja uz more, kupanje u bazenu, povratak...

 [više]

Pozitivna perspektiva

Autor: Josipa Mamužić, 26. 3. 2018. 15:47

U sklopu preventivnog programa Pozitivna perspektiva u školi je održano forum kazalište. Učenici 7.razreda kroz 6 radionica pripremali su kazališnu predstavu na temu ovisnosti. U petak, 23.3., odigrali su predstavu za svoje vršnjake, druge „sedmaše“, koji su se upustili u diskusiju i propitivanje zašto su neki od likova postupili na određeni način. 

 [više]

Anketa

Autor: Josipa Mamužić, 26. 3. 2018. 15:00

Za potrebe ankete koju provodi hzzo postavljamo link na stranici škole: http://goo.gl/RWNCwp

Po završetku post će biti obrisan.

 [više]

Osmaci na izvanučioničkoj nastavi - Cenacolo Šarengrad

Autor: Stanko Leko, 21. 3. 2018. 16:47

U ovo preduskrsno korizmeno vrijeme - vrijeme odricanja i pokore, prema planu naše škole te planu sata razrednika u sklopu teme Borba protiv ovisnosti iz područja zdravstvenog odgoja, a prema višegodišnjoj tradiciji naše škole, učenici osmih razreda zajedno sa svojim razrednicima ove godine u pratnji učiteljica Božane i Ivane, posjetili su zajednicu Cenacolo u Šarengradu.

 [više]

21. ožujka - Međunarodni dan osoba s Down sindromom

Autor: Klaudija Wild, 21. 3. 2018. 14:31

Fotografije učenika šestih razreda govore više od riječi.

                          

 

                          

 

                          

 [više]

Dan darovite djece obilježen kvizom "Životinje"

Autor: Josipa Mamužić, 21. 3. 2018. 09:29

Povodom Dana darovite djece koji se obilježava 21.3. u školi je organiziran kviz na temu "Životinje". Na kviz se prijavilo 75 djece iz razredne nastave koje su svoje znanje odlučili provjeriti u području divljih i domaćih životinja, izumrlih i ugroženih životinja, raznih zanimljivosti i posebnosti iz životinjsokg svijeta. Jeste li znali kako mužjaci pingvina ženkama pingvina, kako bi postali partneri, poklanjaju oblutak? 

 

 [više]

Pregled djece dorasle za upis u prvi razred - školska medicina Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željka Kozina, 19. 3. 2018. 14:52

Poštovani roditelji,
započinjemo s pregledima djece dorasle za upis u prvi razred. 
 

Pregledi će se obavljati u Zavodu za javno zdravstvo, Zvonarska 57, u ambulanti školske medicine, sobe br. 10 i 11.

 

 [više]

Ivan Janjić - i ove godine državni prvak iz informatike

Autor: Administrator , 17. 3. 2018. 16:11

Ivan Janjić, učenik sedmog razreda naše škole ostvario je izvanredan uspjeh osvojivši 1. mjesto na državnom natjecanju Infokup 2018. u kategoriji algoritmi osnovne škole – LOGO  koje se održalo u Primoštenu. Osim u ovoj kategoriji Ivan se natjecao i u kategoriji agoritmi – PYTHON u kojoj je postigao isto tako izvanredan rezultat osvojivši 3.mjesto. Na državno natjecanje je otputovao zajedno sa svojom mentoricom Klaudijom Wild i vanjskim mentorom Mirkom Janjićem svojim tatom.

Ivan je jedan od deset pozvanih učenika iz cijele države koji su postigli najbolje rezulatate na županijskim natjecanjima u informatici u kategoriji Algoritmi - LOGO 7 i Python.

 [više]

Kviz "Životinje"-poziv za prijave

Autor: Josipa Mamužić, 13. 3. 2018. 13:59

Povodom Dana darovite djece 20.3. u našoj školi bit će održan kviz s temom životinje. Na kviz se mogu prijaviti ekipe po tri člana u uredu psihologinje. Ukoliko znate nešto o životinjama dođite provjeriti svoje znanje, ako ne znate dođite i budite dio publike, naučite nešto od naših natejecatelja. 

 [više]

Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Miroslava Vekić, 12. 3. 2018. 22:31

10. ožujka 2018. održano je Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa iz osnovnih i srednjih škola, sudjelovalo je čak 27 ekipa.

Treće mjesto osvojila je ekipa OŠ Zrinskih Nuštar u sastavu: Mia Lesandrić, Katarina Kalaica,  Mata Šimunić, Matija Vrselja, Marko Ižaković i  Petra Ban.  Ekipe su rješavale četiri pismena testa iz prve pomoći, povijesti i djelatnosti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta. 

 [više]

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 5. 3. 2018. 14:12

Dana 6. ožujka 2018.godine u matičnoj školi u Nuštru zbog održavanja županijskog Natjecanja iz fizike za osnovne i srednje škole neće se održati nastava. Redovna nastava nastavit će se prema ustaljenom rasporedu u srijedu.

 

Ravnatelj škole:

Krunoslav šarić, prof.

 

 [više]

Sudjelovanje na seminaru „Digitalne zbirke: temelj izgradnje digitalne knjižnice“ u sklopu provedbe projekta „SLIKA - Sva lica knjiga“

Autor: Marina Kordić, 5. 3. 2018. 08:37

Sudjelovanje na seminaru „Digitalne zbirke: temelj izgradnje digitalne knjižnice“ Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u sklopu provedbe projekta SLIKA - Sva lica knjiga.

 [više]

Dvostruka pobjeda na Županijskom natjecanju iz matematike

Autor: Željko Brčić, 2. 3. 2018. 19:57

Na Županijskom natjecanju iz matematike, održanom u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Rokovcima-Andrijaševcima, sudjelovalo je troje učenika naše škole. Dvoje učenika ostvarilo je iznimno dobar uspjeh, osvojivši na tom natjecanju prvo mjesto u svojoj kategoriji. Nikad se do sada nije dogodilo da naša škola u istoj godini ima županijske prvake iz matematike u dvije kategorije.

Učenica Marina Andabak osvojila je prvo mjesto u konkurenciji  šestih, a učenik Ivan Janjić u konkurenciji sedmih razreda. Plasman na Županijsko natjecanje ostvarila je i učenica šestog razreda Ana Lovrić, što je također lijep uspjeh. Mentor Ivanu Janjiću bio je Niko Grgić, a Marini Andabak i Ani Lovrić Željko Brčić.

 [više]

Sudjelovanje na seminaru „Digitalizacija starih novina“ u sklopu provedbe projekta „SLIKA - Sva lica knjiga“

Autor: Marina Kordić, 28. 2. 2018. 09:11

Sudjelovanje na seminaru „Digitalizacija starih novina“ Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u sklopu provedbe projekta SLIKA - Sva lica knjiga.

 [više]

Ivan Janjić i ove godine pozvan na državno natjecanje u informatici

Autor: Stanko Leko, 26. 2. 2018. 16:33

Ivan Janjić, učenik 7.a razreda, nakon izvrsnih rezultata na županijskoj razini, pozvan je na državno natjecanje u dvije kategorije: LOGO i Algoritmi.

Državno natjecanje će se održati u Primoštenu od 13. do 16. ožujka. Ivanova mentorica je učiteljica informatike Klaudija Wild, a vanjski mentor njegov tata, Mirko Janjić.

Prisjetimo se ovo nije Ivanov prvi poziv na državno natjecanje iz informatike, na prošlogodišnjem državnom natjecanju u kategoriji Algoritmi, osvojio je titulu državnog prvaka, a u kategoriji Logo izvrsno 4. mjesto.

Čestitke Ivanu. Želimo mu i ovaj put puno uspjeha te dobre rezultate.

 

 

 

 [više]

Studijski posjet-Kreativni laboratorij

Autor: Josipa Mamužić, 26. 2. 2018. 16:12

U sklopu projekta Kreativni laboratorij-projekt poticanja darovitosti u osnovnim školama u Slavoniji u kojem sudjeluje i naša škola održan je studijski posjet. U posjet su nam došli djelatnici tri škole OŠ Ladimirevci, OŠ „Ivan Meštrović“ Drenovci i OŠ „Ivan Filipović“ Račinovci. 

 [više]

Skup pamtitelja riječi

Autor: Marina Kordić, 26. 2. 2018. 11:48

U sklopu projekta „Riječ  dana“ održan je u školskoj knjižnici „Skup pamtitelja riječi“ kao školsko natjecanje učenika u pamćenju značenja riječi.

 [više]

Daria Matić prva na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika

Autor: Ljiljana Fišić, 23. 2. 2018. 20:14

U srijedu 21. 2. 2018. godine u Osnovnoj školi "Antun i Stjepan Radić" Gunja održana je županijska razina natjecanja u znanju njemačkog jezika.
 
Naša učenica Daria Matić iz 8.b razreda osvojila je prvo mjesto u kategoriji učenika  koji uče njemački kao izborni predmet.
 
Čestitamo Dariji na ovom velikom uspjehu, ponosni smo na nju i nadamo se pozivu na državno natjecanje.
 [više]

Kreativni laboratorij-studijski posjet

Autor: Josipa Mamužić, 19. 2. 2018. 12:56

U skolopu projekta Kreativni laboratorij u srijedu 21.2. u 9h u našoj školi održat će se prezentacija rada skupine Znalci Genijalci. U posjet nam dolaze djelatnici osnovnih škola iz Ladimirevaca, Drenovaca i Račinovaca kako bi se upoznali s programima za darovite učenike. Ovom prigodom pozivamo i sve djelatnike naše škole koji žele podržati učenike  petih i šestih razreda, koji će vooditi glavnu riječ u programu, da ih podrže. Nakon matične škole naši gosti uputit će se u učionicu Marice Jurec u PŠ Cerić kako bi vidjeli primjere projekata u razrednoj nastavi.

 [više]

USPJEH LIDRANOVACA NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI LIDRANO 2018.

Autor: Eva Dakić, Branka Krvavac, 16. 2. 2018. 13:45

     Kad vjetar zapleše mojom ravnicom

                                   I podigne vrtloge s prašnjava puta

                                   Sjetim se bezbrižnih dječjih igara

                                   I smijeha zbog nosa od peluda žuta

     

Lepršavi poput leptirića u bijelim haljetcima odvela nas mala skupina na trenutak u djetinjstvo svojim veselim i razigranim nastupom . Uz pokret kakav samo djeca mogu izvesti čula se izvorna šokačka riječ isprepletena uzvicima i dovikivanjima vraćajući nas melankolično u neka prošla stara vremena, kad su djeca sav svoj razigrani svijet tražila po šljivicima, sokacima i prašnjavim drumovima....

Tako su  svojom bezprijekornom scenskom izvedbom ,,Vitar na drumu“ učenici nižih razreda iz PŠ Cerić sa svojom mentoricom Evom Dakić zaokupili pažnju gledatelja na ovogodišnjoj županijskoj smotri LiDraNo koja se održala u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima.

                                         Šumica je šumom šumorila

                                         Uskom stazom što tuda vrluda

                                         Djevojčica bakici hodila....

             

Još jedna skupina, drugačija stilom i temom uspješno je nastupila igrajući se pokretom, udahnuvši život lutki. Uvela nas je u svijet bajke koja je kao i igra najbliža djeci. Spretno su se transformirali u svome ritmu  od pripovjedača, preko žive kulise do animatora lutke i iznjeli bajku u cjelini. Scenski vrlo dopadljivi u svojim kostimima ponudili su zanimljiva rješenja izmjene kadrova na sceni, kao i igru riječi posloženih u stihovima koji se rimuju kroz cijeli tekst.

I ova  lutkarsko-scenska izvedba ,,Malo drugačija Crvenkapica“ učenika nižih razreda OŠ Zrinskih sa svojom mentoricom Brankom Krvavac prepoznata je kao kvalitetan i uspješan scenski prikaz na ovogodišnjoj županijskoj smotri LiDraNo 2018.

Tako je 13. veljače 2018.  peteročlano prosudbeno povjerenstvo na čelu s predsjednicom, gđom Višnjicom Sorčik i  državnim izbornikom, gosp.  Romanom Bogdanom, oba scenska nastupa predložilo za državnu smotru LiDraNo 2018.

Čestitamo našim kreativnim glumcima i želimo im puno uspjeha u njihovim dramskim ostvarajima!

 [više]

Maškare su... maškare su

Autor: Ružica Miškić, Andrea Leko Slošić, 16. 2. 2018. 10:08

Najljepši trenutak nastupa kada pjesma i ples zagrle naša srca, a upravo se taj trenutak i ostvario povodom zabave pod maskama. Učenici naše škole potrudili su se posebno urediti za taj dan.

Domišljate i maštovite maske svake godine izmame mnogobrojne osmijehe i veselje na lica svih koji se nađu u veseloj igri šarenih boja i dotad neviđenih likova. Opušteno i radosno bilo je i ove godine. Kako smo proslavili rođendan maškara, pogledajte u galeriji fotografija.

 [više]

Obilježavanje Međunarodnoga dana darivanja knjiga 2018. u sklopu nacionalne kampanje poticanja čitanja „Čitaj mi!“

Autor: Marina Kordić, 15. 2. 2018. 12:58

 [više]

Projekt "Knjige na mreži"

Autor: Marina Kordić, 12. 2. 2018. 08:24

Knjižnica Osnovne škole Zrinskih Nuštar uključila se u pilot-projekt „Knjige na mreži“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske kao razvojni projekt u knjižničarskoj struci u 2018. godini, prihvaćen od Hrvatskog knjižničnog vijeća i u organizaciji Općinske narodne knjižnice Drenovci.

 [više]

Županijsko natjecanje Informatika

Autor: Stanko Leko, 9. 2. 2018. 16:13

9. veljače u našoj školi je održano natjecanje u informatici Natjecanje u informatici 2018. Na natjecanju je sudjelovalo 65 učenika u tri natjecateljske kategorije. Logo (26), Python (11) i Osnove informatike (28).

Natjecanje je proteklo u ugodnom i vedrom natjecateljskom ozračju.

Učenici naše škole postigli su izvrsne i zapažene rezultate.

 [više]

Brošura za roditelje- "Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sanela Čuljak, 7. 2. 2018. 16:45

U organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga napravljena je brošura "Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati" namijenjena informiranju roditelja o novim psihoaktivnim tvarima. 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 13:28

 

 [više]

"Kognitivne odrednice i strategije čitanja za osnovnu školu"

Autor: Željka Kozina, 30. 1. 2018. 11:39

27. siječnja 2018. godine u OŠ Zrinskih Nuštar održana  je radionica koju je vodila  dr. sc. Sanja Fulgosi  pod nazivom „ Kognitivne odrednice i strategije čitanja za osnovnu školu“. 

 [više]

Mali glagoljaši na Dječjem karnevalskom korzu u Opatiji

Autor: Marija Lesandrić, 29. 1. 2018. 21:11

Pobijedivši na prošlogodišnjoj, jubilarnoj 20. Vinkovačkoj pokladnoj povorci, mali Marinčani, tada predškolci i učenici 3. i 4. razreda, a danas prvašići, četvrtaši i petaši, osvojili su put u Opatiju i sudjelovanje na velikoj manifestaciji „Dječji karnevalski korzo“. 

 [više]

Poziv roditeljima - upisi u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željka Kozina, 23. 1. 2018. 10:05

O B A V I J E S T     

 

RODITELJIMA DJECE DORASLE ZA UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

ŠKOLSKE GODINE 2018./2019.

 [više]

Brain Gym u Nuštru

Autor: Željka Kozina, 22. 1. 2018. 11:18

U OŠ Zrinskih Nuštar održane dvije edukacije za učitelje u sklopu projekta „SLIKA – Sva LIca KnjigA“ . 

 

 

 [više]

Sudjelovanje na seminaru „Digitalni repozitoriji“ u sklopu provedbe projekta „SLIKA - Sva lica knjiga“

Autor: Marina Kordić, 22. 1. 2018. 07:57

Sudjelovanje na seminaru „Digitalni repozitoriji“ Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u sklopu provedbe projekta SLIKA - Sva lica knjiga.

 [više]

Projekt „SLIKA – Sva lica knjiga“

Autor: Marica Jurec, 15. 1. 2018. 17:26

U sklopu poziva „Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja", usmjerenoga na unaprjeđenje različitih vrsta pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola, Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar odobren je projekt „SLIKA – Sva lica knjiga“.

Projekt se financira kroz Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. - 2020. Europskog socijalnog fonda.

 [više]

Obavijest o početku nastave u 2.polugodištu

Autor: Administrator , 12. 1. 2018. 10:53

Poštovani roditelji i učenici,

nastava u 2.polugodištu počinje 15.siječnja 2018.g. prema sljedećem rasporedu smjena.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

2. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

 

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

UPISI U SREDNJU
Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju