preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Klub za cure

Autor: Karolina BUREK BILOKAPIĆ, 9. 11. 2016.

Ovih dana se učenice šestih razreda naše škole imaju priliku uključiti u program „Klub za cure“. Radi se o preventivnom programu dizajniranom posebno za djevojčice, a cilj mu je međusobno povezivanje, podrška i osnaživanje.

Kroz  zabavne i edukativne radionice djevojke će  imati priliku ojačati samopouzdanje i samopoštovanje, te steći komunikacijske i socijalne vještine koje su potrebne za lakše i uspješnije snalaženje u svakodnevnim situacijama u školi, među vršnjacima i u obitelji. Voditeljica programa je Karolina Burek Bilokapić, socijalna pedagoginja.

Do sada su u sklopu programa održane dvije radionice. Na prvom susret djevojčice su, uz zabavu, učenje i međusobno bolje upoznavanje, odlučile da 'Klub za cure' bude sigurno mjesto, gdje će njegovati  brižne i podržavajuće odnose. Pokazale su spremnost da zajedno, kroz igru i razgovor nauče nešto o sebi i drugima te primjene nova znanja u svom druženju s drugim učenicima.

 

 

Na drugom susretu zasukali smo rukave i bavili se ozbiljnom temom, vršnjačkim nasiljem među djevojčicama. Ignoriranje, ogovaranje, širenje glasina, vrijeđanje, omalovažavanje, pisanje zlobnih poruka oblici su nasilnog ponašanja kojem su djevojke često izložene. Kroz vođenu diskusiju i igranje uloga analizirali smo zašto se neke djevojčice ponašaju nasilno i kako je biti u ulozi žrtve, nasilnika ili promatrača. Djevojčice su vrlo ozbiljno pristupile ovoj osjetljivoj temi te zaključile kako omiljene i popularne u društvu mogu postati i činjenjem dobrih djela, duhovitošću te isticanjem osobnih kvaliteta. 

 

 

Veselimo se novim susretima gdje ćemo aktivno razvijati pozitivnu sliku o sebi, maštu i kreativnosti, sposobnost razumijevanja vlastitih osjećaja i potreba, empatiju, osjetljivost na osjećaje drugih, odgovornost i sposobnost  upravljanja vlastitim postupcima te zajedništvo i suradnju.
Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
Anketa
Kraj školske godine!
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju