preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

ĐAČKO DOBA IZVAN GRANICA

Autor: Eva Dakić, 12. 5. 2017.

Projektne aktivnosti prigodom obilježavanja velikoga školskoga jubileja su se u Područnoj školi Cerić odvijale tijekom cijele školske godine. Završne aktivnosti osmišljene su kao prikaz nastavnoga dana izvan vremenskih granica.

Uz sadašnje učenike, đaci su postali i njihovi roditelji, a za katedrom su ponovo sjedile učiteljice Milica Milašinčić, Marija Paleka, Marija Stočko i učitelj Tomo Šarić.Svi su oni ostavili upečatljivi trag u školovanju i životima malih Cerićanaca koji su sada odrasli ljudi, roditelji koji prenose odgojne vrijednosti na svoju djecu.

U ulozi učenice se našla i naša ravnateljica, gđa Dobrila Ereš uz svoju učiteljicu Miciku koja je i sada pohvalama ovjenčala svoju marljivu, odgovornu i kreativnu učenicu uvijek spremnu na male izazove i velika djela.  Posjetila nas je i prava televizijska ekipa kako bi ovjekovječila ovu značajnu obljetnicu i intervjuirala učiteljicu Milicu koja je cjelokupan radni vijek provela u našoj školi.

Brišući vremenska ograničenja i povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost u neponovljivo đačko doba, obnovili smo znatiželju i začudnost dječjih svjetova koji nikada ne napuste ljudsko biće  jer i odrasli „veliko dječje srce u sebi nose“, a dječje je srce uvijek spremno na radost, igru i druženje koje smo upriličili oko mirisnoga stola ispunjenoga kiflicama i kolačima naših mama i baka.

Zahvaljujemo svim malim i velikim đacima, učiteljima i prijateljima škole koji su se otvorena srca i uma odazvali sudjelovati u ovoj maloj školskoj pustolovini.
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju