2017-01-18 13:28:16

HIMNA ŠKOLE

Ideja od nastanku školske himne, kao pjesme koja bi predstavljala i opisivala našu školu, javila se još prošle školske godine. Tek sad, u suradnji s kolegicom Ljerkom Benčević, taj projekt je napokon i završen. 

Kolegica Benčević je napisala tekst koji svojom vedrinom i toplinom progovara o školskim danima svih učenika. Učiteljica glazbene kulture Mia Mucić, preuzela je na sebe glazbeni dio - stvaranje melodije.

Ideja je bila da pjesma (himna) bude prilagođena djeci te svojom vedrinom dostojno opisuje „ono dječije“ u đacima. S druge strane, himna treba nositi i notu „ozbiljnosti“ kao glazbeni reprezent naše škole. 

                                        

 

Kroz mjesec dana, naša himna je ugledala i svjetlost dana. Pjesma je snimljena u profesionalnom studiju, a u izvedbi je sudjelovalo dvanaest učenica naše škole i to u sljedećem sastavu: Nikolina Cindrić (6.a), Iva Vištica (6.b ), Antonija Vučković (6.c ), Rea Žugaj (6.c ),Ana Solarević (6.c ),Lucija Glavurdić (6. b),Daria Matić (7. b), Iva Rešetar (7. b), Barbara Knez (7.b), Ana Perić (7.b), Ivona Rapić (8.b) i Katarina Kralj (8.c).  Himna je rezultat zajedničkog djelovanja, truda i entuzijazma učenika i njihovih nastavnika, te se nadamo da će kao takva ostati za uspomenu i dugo sjećanje na Osnovnu školu Zrinskih.

HIMNA ŠKOLI

Četvrt vijeka škola stoji

I godine mnoge broji.

U đacima radost budi

Uči ih da budu ljudi.

Brojke, priče, prva slova

Sve su to iskustva nova.

Marljivo se uči, radi

Prijateljstvo vrijedno gradi.

Ref: Škola Zrinskih ime nosi

Svak od nas se njom ponosi.

Za sve dobro što nam dala

Kličemo joj sretni HVALA.

Veselja su pune ruke

Osmijeh liječi mnoge muke

Pa i ljubav tu se skrila

I ona je lijepa bila.

A kad prođu dani ti

Priznat će vam đaci svi:

Od kolijevke pa do groba,

Najljepše je đačko doba!

 

Ref: Škola Zrinskih ime nosi...

Autor teksta: Ljerka Benčević


Osnovna škola Zrinskih Nuštar