preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Uspješno završen Time Project u Ceriću

Autor: Marica Jurec, 6. 12. 2016.

Učenici 2. razreda iz Cerića i ove su godine sudjelovali u projektu „This is our Time“ s još gotovo 100 drugih škola iz više od 40 država svijeta.

To je projekt koji potiče višejezičnu interkulturnu globalnu komunikaciju među učenicima diljem svijeta. Razvijen je u suradnji s UNESCO Associated Schools Project Network (ASPnet) i pokrenut u spomen na 50. godišnjicu UN-a i UNESCO-a 16. studenog 1995., a trenutno je organiziran od strane Time Project Headquarters iz Kanade te u suradnji s Taking It Global for Educators.

Ove se godine održao 21. put.
Projekt kroz 24 sata nudi niz aktivnosti kao što su: Local Activities, Design a Clock, Lesson on Time, This is My Neighbourhood – Esartes Suchitoto, Time Gallery. Time Line, Local Activities around Human Rights, Unit the Nations, Video Conferencing, Blogging.

Projektne aktivnosti u Ceriću trajale su cijeli studeni. Ove godine odabrana je aktivnost „Design a Clock“. Učenici su učili o vremenu, upoznali uru i jedinice za mjerenje vremena te naučili očitavati vrijeme na uri. Zatim su izradili svoje ure.

Projekt je završio videokonferencijom s vršnjacima iz Kanade gdje su učenici pokazali svoje ure, te razgovarali o školskom životu u Kanadi i Hrvatskoj, kućnim ljubimcima, sportovima i slobodnom vremenu, tradicionalnoj hrani i prirodnim ljepotama. Kako se komunikacija odvijala na engleskom jeziku u pripremi i vođenju videokonferencije učenicima i učiteljici pomogla je učiteljica Marinela Ivić. Djeci iz Kanade jako se svidjela naša domovina te su poželjeli doći u Hrvatsku na odmor.

Više o projektnim aktivnostima potražite na razrednoj stranici - http://2razredceric.weebly.com/this-is-our-time.html
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju