preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Europa u školi 2017.

Autor: Marija Lesandrić, 14. 3. 2017.

Glavna tema ovogodišnjeg međunarodnog natjecanja „Europa u školi“ uzeta je iz gesla Europske unije i glasi „Ujedinjeni u različitosti“, a odnosi se na ujedinjenost Europljana u zajedničkom nastojanju oko postizanja mira i napretka te činjenicu da su mnoge različite kulture, tradicije i jezici Europe bogatstvo našega kontinenta.

 

Europa u školi uz pomoć učitelja potiče mlade ljude da poboljšaju svoje znanje i razumijevanje vlastite kulture te postanu svjesni građani Europe. Ove smo godine kroz likovni i glazbeni izričaj pokušali prikazati bogatu tradicijsku kulturu, oživjeti ju i njezine dijelove unijeti u moderan način života. Zadana likovna tehnika bila nam je kolaž, tema „Hrvatska nacionalna nošnja", a izbor smo motiva prepustili našim učenicima. Koliko su bili maštoviti, kreativni i dosjetljivi najbolje pokazuju uspješni rezultati koje su postigli na županijskom natjecanju održanom u OŠ Ivana Meštrovića u Drenovcima. Članovi prosudbenog povjerenstva odabrali su radove koji će našu županiju predstavljati na državnom natjecanju.

Iznimno smo ponosni na veliki uspjeh našeg malog, ali skladnog mješovitog pjevačkog zbora koji je osvojio prvo mjesto na ovome natjecanju, a čine ga: Ema Farkaš i Josip Kapoši (3. razred PŠ Marinci), Nika Kuntić i Nika Duhanaj (2. razred PŠ Marinci) te Magdalena Kuntić, Dominik Pap i Ante Šimunović (4. razred PŠ Marinci). Uz pomoć mentorica, naši su učenici osmislili tekst i melodiju te izveli svoju pjesmu. Zadana tema bila je „Muzika nas spaja!“, a istoga imena je i izvedena pjesma.

U likovnom izričaju radovi naših učenika bili su zapaženi te će nas na državnoj razini predstavljati: Matija Kralj, Nika Dolić i Vanesa Matanović (2. razred OŠ Zrinskih Nuštar), Nika Duhanaj (2. razred PŠ Marinci), Gašpar Sebić, Ema Farkaš, Josip Kapoši i Antonijo Nović (3. razred PŠ Marinci) te Magdalena Kuntić, Ana Marina, Dominik Pap i Ante Šimunović (4. razred PŠ Marinci). 

Čestitamo svim učenicima na lijepim rezultatima i nadamo se da će i dalje marljivo i maštovito stvarati.
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Rujan 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2018/2019.

1. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju