preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

POZITIVNA PERSPEKTIVA

Autor: Josipa Mamužić, 14. 9. 2017.

Ove školske godine OŠ Zrinskih dobila je na natječaju „Svjetlo na zajedničkom putu“, čiji je pokrovitelj HEP,  donaciju za podizanje kvalitete preventivnog programa. Ideju za projekt osmislila je stručna služba škole, a razradila socijalna pedagoginja Karolina Burek Bilokapić.

Cilj projekta je izrada radionica za školski program prevencije ovisnosti. Projekt je namijenjen učenicima sedmih razreda koji će prvi imati priliku proći radionice. Sredstva će biti utrošena na edukaciju i stručno usavršavanje dijela kolektiva.

Cilj edukacije je usvojiti metode iz područja dramskog odgoja te na temelju njih osmisliti preventivne aktivnosti.

U listopadu i studenom dolazi nam dramska pedagoginja Ivana Marjančić koja će nam pokazati kako na zabavan način naučiti djecu važnim „lekcijama“.

Projektne aktivnosti provoditi će nastavnici i stručni suradnici koji će proći stručnu edukaciju kojom će unaprijediti kompetencije za primjenu tehnika dramskog odgoja u preventivnom djelovanju. Projekt je samoodrživ jer educirani nastavnici i stručni suradnici mogu provoditi planirane aktivnosti i sa idućim generacijama učenika 7-ih razreda. Obzirom da istraživanja pokazuju kako interaktivne metode i tehnike u preventimnim programima povećavaju vjerojatnost njegova učinka, naš program temeljimo na aktivnostima i metodama dramskog odgoja koje su se pokazale osobito pogodne za intervenciju u socijalizacijski proces djece i mladih. Kroz interaktivne scenske igre djeca i mladi mogu razvijati samopouzdanje, samopoštovanje, socijalne vještine koje su potrebne da bi mogli reći „NE“ sredstvima ovisnosti.

 

Cilj projekta je smanjiti interes mladih za uzimanjem sredstava ovisnosti, smanjiti postotak učenika koji se upušta u eksperimentalna rizična ponašanja vezana uz ovisnosti te odgoditi početak istih. Ciljevi aktivnosti namijenjenih učenicima su unaprijediti učenička znanja o štetnim posljedicama vezanih uz uzimanje sredstava ovisnosti, razviti i jačati prosocijalne stavove o opasnostima konzumiranja sredstava ovisnosti, poučiti vještini zauzimanja za sebe i odupiranja pritisku vršnjaka.

Mislimo kako će ova edukacija koristi svima kako u radu tako i za osobni razvoj.
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Raspored zvonjenja

 

 

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

UPISI U SREDNJU
PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2018/2019.

1. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju