« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
SLUŽBENI IZVORI INFORMACIJA
ODLUKA O UPISU UČENIKA U 1. RAZRED SŠ
KALENDAR ZA UPISE U SREDNJE ŠKOLE
Kalendar - Redoviti kandidati i kandidati izvan redovitog sustava obrazovanja RH
Kalendar - Kandidati s teškoćama u razvoju
Kalendar - Kandidati za upis u razredne odjele za sportaše
REDOVNI UČENICI - PUBLIKACIJA Idemo u srednju!
CARNET Helpdesk KANAL NA VIBERU
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate, njihove roditelje, razrednike i druge dionike upisnog procesa u srednje škole da se pridruže info-kanalu o e-upisima pokrenutom na Viberu.
Kanal je pokrenuo CARNET Helpdesk, a na njemu ćemo vas obavještavati o svim važnim rokovima i čestim pitanjima koja pristignu na CARNET-ov Helpdesk. Kanalu se možete pridružiti putem ove poveznice ili skeniranjem QR koda:
OSTALI IZVORI INFORMACIJA
U organizaciji Nansen dijalog centra u Osijeku i Centra za mirovne studije proveden je projekt „Okusi doma“ u kojemu su sudjelovali učenici 2.b razreda Ana Tomić, Ana Turić i Ruben Smilović. To je projekt koji želi osnažiti ugrožene skupine izbjeglica, emigranata i azilanata, koji su nam se predstavili svojim životnim sudbinama i pričama o autohtonim jelima iz Maroka, Etiopije i Nigerije.
Okupili su se predstavnici učenika koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Kulturna i duhovna baština zavičaja iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, jer nam je zajednička tema migracije i cilj nam je učiti o vlastitoj kulturi i identitetu, te svih u zajednici gdje živimo. Spoznali smo kako se radi i živi u multikulturalnoj i multietničkoj zajednici, ali i o običajima naroda koji su došli na ova područja, bježeći od rata i bijede, s ciljem boljeg razumijevanja drugih i drugačijih.
Dočekao nas je marokanski čaj, čiji su sastojci zamirisali prostor. „Ovo jelo je za čistu peticu! Odlično je, čak bolje od obične paštete koju često jedem“- tako smo opisivali marokanski humus. Organizatori su nas podučili da je jelo koje smo kušali, napravljeno od slanutka, s dodatkom sezama i maslinovog ulja. Ocjenom odličan ocijenili smo etiopijsku paštu, jelo od mljevenog mesa, rajčice, mrkve, luka, tjestenine i začina. Od gastrodelicija smo još kušali mesne pite iz Nigerije uz sirijsku salatu, koja je pravi dokaz zdrave prehrane s tako malo sastojaka, da ju svaki učenik može sam pripremiti. Slikali smo, crtali i pisali recepte svojih zavičajnih i tradicijskih jela, koja su zavrijedila mjesto u malom kuharskom priručniku, koji smo im poklonili na kraju druženja. Ovo je zanimljivo događanje koje će nam ostati u lijepom sjećanju, ali i biti poticaj za neka nova kulinarska iskušenja.
učiteljica Miroslava Vekić