preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava 3. razreda

Autor: Klaudija Wild, 7. 3. 2016.

Učenici trećih razreda OŠ Zrinskih Nuštar te područnih škola Marinci i Cerić sa svojim učiteljicama M. Marošević, J. Rožman, A. Leko , M. Lesandrići i  M. Špoljarić u četvrtak 3. ožujka zaputili su se u obilazak istoka naše županije. 

                                             

Obišli smo i upoznali se s radom i gospodarskom djelatnošću tvornice obuće Borovo. Posebno nam je bilo zanimljivo promatrati proces proizvodnje cipela i povijesni pregled obuće kroz nekoliko desetljeća.

Nova saznanja o našoj županiji i zanimljivosti vezane za  njezine znamenitosti  podijelio je s nama županov savjetnik gospodin Grgo Krajina, primivši nas u Velikoj županijskoj vijećnici. Postavljajući djeci pitanja i uključujući ih u raspravu, zaključio je da posjeduju zavidno  znanje, a oduševili su ga postavljajući brojna i zanimljiva pitanja na koja je odgovarao.

Prošetali smo se do križa na ušću Vuke u Dunav gdje smo se fotografirali i uživali u pogledu na tu veliku i moćnu rijeku. Posjet Muzeju Vučedol sve nas je nakratko vratio u povijest. Uživali smo promatrajući multimedijske prikaze života Vučedolaca  kao i iskopina koje nam je predstavio arheolog. Putovanje smo nastavili prema Iloku. Obišli smo dvorac Odeschalchi, njegovu utvrdu i crkvu sv. Ivana Kapistrana.

Na kraju smo se zaputili u obiteljsku vinariju Knezović gdje nas je enologinja upoznala s vrstama i procesom nastanka vina. Izlet smo završili u kušaonici gdje smo si sami iz bačve točili domaći sok od grožđa. Puni lijepih iskustava, sretni i nasmijani jedva smo čekali ispričati roditeljima što smo sve vidjeli, doživjeli i naučili.

 

                                         
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju