preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Veliki uspjeh naših učenika na županijskom natjecanju iz Prve pomoći - osvojili 3. mjesto

Autor: Miroslava Vekić, 14. 3. 2016.

Oceanovih 6

Sve je počelo u siječnju 2016. godine, okupljanjem zainteresiranih, znatiželjnih ali i vrijednih šest učenika osmih razreda,  za natjecanje Crvenog križa. Luka Mecanović, Anđela Gajić, Magdalena Nađ, Franka Sanković, Marin Šimunić i Paula Fekete su sa dobrom voljom i veseljem prihvatili još jedan veliki zadatak koji je bio pred njima.

Kako je tekla naša pustolovina? U početku je počelo naše upoznavanje sa ciljevima i načelima pokreta, akcijama i načinima pružanja pomoći. Upoznali smo niz preventivnih programa i oblike volontiranja,  kako bi spasili što više ljudi i njihov daljnji život. Uz našu redovnu nastavu, okupljali smo se većinom svaki dan po 2 sata, kako bi nam naša mentorica objasnila koliko zapravo znači spasiti život, te kako bi sve uspješnije usvojili povijesne podatke  o pokretu Crvenog križa. Kako je teklo daljnje učenje, sve više smo se zbližavali i postajali kao jedna obitelj.  Svaki dan sve više i više smo se trudili, imali smo prilike upoznati učenike  naše škole koji su nam predstavljali naše uvjerljive ''manekene'' kako bi mi što bolje naučili  pružiti prvu pomoć prije dolaska medicinske službe. Bližilo se natjecanje i nije nam svaki dan bilo savršeno, bilo je tu dana kad smo bili nervozni, iscrpljeni a ponekad odlični! Došao je ožujak. Provodili smo većinu dana sa mentoricom koja nam je radila razne analize provjera usvojenih sadržaja i radilišta kako bi mi to što bolje odradili. Zadnji smo napuštali prostore naše škole i  tako su tekli dani i sati učenja. Dan uoči natjecanja bili smo malo uznemireni, dugo smo  iščekivali kako bi pokazali da mi to možemo. 12.ožujka uputili smo se u prostorije Admirala, gdje su bile ekipe svih osnovnih i srednjih škola  naše županije. Vođa našeg tima bio je Luka Mecanović, koji je imao veliku ulogu i nismo tako jednostavno mogli odlučiti tko će preuzeti taj odgovorni dio timskog rada.  Izvlačio je broj koji nam govori kada radimo na zorno prikazanima ranama, ozljedama, osiguravamo teren te pružamo prvu pomoć.  Pisali smo 4 ispita  sa ostalim školama, te nakon toga išli na radilište,s malom tremom. Ondje smo odradili vrlo dobro i pokazali koliko smo naučili kao jedna složna ekipa. Nismo se previše veselili dok ne dobijemo rezultate. I došlo je i to vrijeme kada trebaju proglasiti škole koje su među prva 3 mjesta, naša ekipa uhvatila se za ruke i iščekivala…Oceanovih 6 proglašeni su kao ekipa koja je osvojila 3 mjesto, bili smo toliko sretni, neki od nas su i plakali, bili smo u šoku, a ujedno i presretni jer mi smo uspjeli!  U lipnju nas očekuje zasluženi  odlazak u Solferino, Veronu, Castiglione na Skup mladih Crvenog križa iz cijelog svijeta.

                          Ekipa Oceanovih 6 i mentorica Miroslava Vekić zahvaljujemo svima koji su bili uz nas!

                                

Paula Fekete, 8.c

Iskrene čestitke učenicima i mentorici Miroslavi Vekić na postignutom uspjehu.

Ravnateljica škole
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
U travnju 2017. ćemo proslaviti koju obljetnicu postojanja škole u Nuštru?
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
UPISI U SREDNJU
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju