preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Veliki uspjeh naših učenika na županijskom natjecanju iz Prve pomoći - osvojili 3. mjesto

Autor: Miroslava Vekić, 14. 3. 2016.

Oceanovih 6

Sve je počelo u siječnju 2016. godine, okupljanjem zainteresiranih, znatiželjnih ali i vrijednih šest učenika osmih razreda,  za natjecanje Crvenog križa. Luka Mecanović, Anđela Gajić, Magdalena Nađ, Franka Sanković, Marin Šimunić i Paula Fekete su sa dobrom voljom i veseljem prihvatili još jedan veliki zadatak koji je bio pred njima.

Kako je tekla naša pustolovina? U početku je počelo naše upoznavanje sa ciljevima i načelima pokreta, akcijama i načinima pružanja pomoći. Upoznali smo niz preventivnih programa i oblike volontiranja,  kako bi spasili što više ljudi i njihov daljnji život. Uz našu redovnu nastavu, okupljali smo se većinom svaki dan po 2 sata, kako bi nam naša mentorica objasnila koliko zapravo znači spasiti život, te kako bi sve uspješnije usvojili povijesne podatke  o pokretu Crvenog križa. Kako je teklo daljnje učenje, sve više smo se zbližavali i postajali kao jedna obitelj.  Svaki dan sve više i više smo se trudili, imali smo prilike upoznati učenike  naše škole koji su nam predstavljali naše uvjerljive ''manekene'' kako bi mi što bolje naučili  pružiti prvu pomoć prije dolaska medicinske službe. Bližilo se natjecanje i nije nam svaki dan bilo savršeno, bilo je tu dana kad smo bili nervozni, iscrpljeni a ponekad odlični! Došao je ožujak. Provodili smo većinu dana sa mentoricom koja nam je radila razne analize provjera usvojenih sadržaja i radilišta kako bi mi to što bolje odradili. Zadnji smo napuštali prostore naše škole i  tako su tekli dani i sati učenja. Dan uoči natjecanja bili smo malo uznemireni, dugo smo  iščekivali kako bi pokazali da mi to možemo. 12.ožujka uputili smo se u prostorije Admirala, gdje su bile ekipe svih osnovnih i srednjih škola  naše županije. Vođa našeg tima bio je Luka Mecanović, koji je imao veliku ulogu i nismo tako jednostavno mogli odlučiti tko će preuzeti taj odgovorni dio timskog rada.  Izvlačio je broj koji nam govori kada radimo na zorno prikazanima ranama, ozljedama, osiguravamo teren te pružamo prvu pomoć.  Pisali smo 4 ispita  sa ostalim školama, te nakon toga išli na radilište,s malom tremom. Ondje smo odradili vrlo dobro i pokazali koliko smo naučili kao jedna složna ekipa. Nismo se previše veselili dok ne dobijemo rezultate. I došlo je i to vrijeme kada trebaju proglasiti škole koje su među prva 3 mjesta, naša ekipa uhvatila se za ruke i iščekivala…Oceanovih 6 proglašeni su kao ekipa koja je osvojila 3 mjesto, bili smo toliko sretni, neki od nas su i plakali, bili smo u šoku, a ujedno i presretni jer mi smo uspjeli!  U lipnju nas očekuje zasluženi  odlazak u Solferino, Veronu, Castiglione na Skup mladih Crvenog križa iz cijelog svijeta.

                          Ekipa Oceanovih 6 i mentorica Miroslava Vekić zahvaljujemo svima koji su bili uz nas!

                                

Paula Fekete, 8.c

Iskrene čestitke učenicima i mentorici Miroslavi Vekić na postignutom uspjehu.

Ravnateljica škole
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

2. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

 

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju