preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt "Kulturna baština zavičaja " u PŠ Marinci za Dan škole

Autor: Klaudija Wild, 29. 4. 2016.

Živeći i radeći u multikulturalnoj sredini javila se potreba interkulturalno pedagogijski djelovati, pomiriti nesuglasice i pokazati našoj djeci da je moguć kvalitetan suživot.

Želja nam je bila pokazati im vrijednost i veliko bogatstvo ispreplitanja različitih kultura pa je ovogodišnji projekt „Kulturna baština zavičaja“ zapravo kruna našega rada i djelovanja posljednjih nekoliko godina.

Sam projekt, ostvarujemo od početka ove nastavne godine. Započeli smo s običajima i odijevanjem narodnih nošnji za Vinkovačke jeseni, snimanjem božićne čestitke na svjetskim i manjinskim jezicima, dovođenjem starijih mještana, naših baka i djedova u razred, surađujući s Nansen dijalog centrom iz Osijeka i provodeći brojne radionice za djecu i roditelje, tradicionalno obilježavajući pokladne dane i važnije blagdane, istražujući riječi koje se koriste u našemu zavičaju i stvarajući rječnik. U projektu su sudjelovali pripadnici hrvatske, albanske, mađarske i srpske nacionalnosti, a želja smo ga  završiti u tjednu kada obilježavamo i Dan škole.

Oni na koje smo posebno ponosni su naši učenici i njihovi roditelji koji su u projekt uključeni od prvoga dana. Osim njih u  programu su sudjelovali i naši bivši učenici, danas srednjoškolci i učenici viših razreda osnovne škole, ali i oni najmanji, koji će tek kroz koju godinu postati naši učenici.  Mislimo da je to dovoljan pokazatelj koliko ovaj projekt znači našem selu i zajednici, a upravo ta činjenica izrodila je moto našega projekta koji glasi: Ljubav je odgovor na sve!

Kratkim programom  predstavili su nam se učenici na mađarskom, albanskom i srpskom jeziku te naši mali Šokci. Program su upotpunili pjesmom i plesom, a vrijedne ruke naših mama i baka pobrinule su se da nitko ne ode gladan.

Prezentaciji projekta prisustvovali su naša ravnateljica, gospođa Dobrila Ereš, prof., pedagoginja Željka Kozina, načelnik Općine Nuštar, gospodin Hrvoje Drinovac,  studenti pete godine Učiteljskog fakulteta iz Osijeka, roditelji naših učenika i brojni mještani.

Željeli bismo se zahvaliti našoj ravnateljici na ukazanom povjerenju i velikoj podršci, našoj Općini koja je bila otvorena za suradnju i pomoć, no najveća zahvala ide roditeljima i našim učenicima koji su nesebično sudjelovali, pomagali i bez kojih ovaj projekt zasigurno ne bi bio ovako uspješan.

 

Učiteljice Marija Lesandrić i Nevenka Škrabo

                                                   
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

2. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

 

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju