preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Cvjetnjak u Područnoj školi Cerić

Autor: Klaudija Wild, 24. 5. 2016.

Kako je sve počelo!?

Bili smo učenici 1. razreda. Stiglo je proljeće, a u našem selu proljetnica niotkud. Prošli smo ulice kako bi nam se proljetnice odnekud  pojavile , ali uzalud.

Znali smo da moramo nešto poduzeti, ne samo radi nas nego i svih budućih generacija.

U proljeće 2015. godine ideja, da imamo svoj cvjetnjak, ugledala je svjetlo dana. Uz pomoć roditelja zemljište je poorano i usitnjeno.Djeca su pokupila kamenčiće i ciglice. Zemljište je pognojemo.Djeca su zatim  usitnila zemlju i pripremila ju za sadnju. Uz pomoć roditelja posađeno je cvijeće koje su učenici donijeli.Uslijedilo je svakodnevno zalijevanje dok se biljke nisu primile. Dani su prolazili, a naš cvjetnjak,uživao je, gledajući naše znatiželjne poglede. S radošću smo iščekivali svaki novi cvijet. Odlazak u našu učionicu više nije bio isti. Uvijek bi nam pogled bio upućen, naravno u cvjetnjak.

Ove godine, već krajem siječnja počeli smo uživati u našem cvjetnjaku. Prvo su se pojavile visibabe, nedugo zatim i jaglaci, narcisi, ljubičice. Sada nam već cvjetaju prerunike i đurđice.

Proljetni radovi u cvjetnjaku su se i ovo proljeće nastavili. Bilo je potrebno plijeviti i okopavati. Ovo proljeće odlučili smo i ograditi cvjetnjak. U tome smo neizmjerno zahvalni tati, Mladenu Šprem koji  je cvjetnjaku dao sasvim jedan novi izgled.

 U našem školskom dvorištu nalazi se i jedna žičana ograda obrasla šibljem. Odlučili smo unijeti malo zelenila i u taj dio dvorišta. Naravno, bez suradnje roditelja ne bi ništa bilo. Tata Krajinović i Posavi porezali su šiblje. Zatim su uz ogradu uklonili dio trave i ištihali ga. Učenici su ponovo usitnili zemlju i pokupili ciglice. Posadili smo  bršnjan koji će se penjati po ogradi i ozeliniti ju. Iz cvjetnjaka smo presadili maćuhice koje će unijeti i malo šarenila. Sada slijedi zalijevanje i čekanje da bršljan počne rasti.

Ali tome nije kraj! Već su nam u mislima nove ideje! Tko zna, možda još ovo proljeće!?

 

Učenici 3. razreda i učiteljica Jasna Rožman

                                                  
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju