preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Stručno usavršavanje učitelja u Pragu

Autor: Klaudija Wild, 13. 9. 2016.

Od 1. do 3. rujna 2016. u Pragu se održao eTwinning seminar „Using eTwinning in KA2 School-To-School Partnerships“ na kojem je sudjelovala i naša učiteljica razredne nastave iz PŠ Cerić Marica Jurec.

Na seminaru je sudjelovalo više od 60 odgojno-obrazovnih djelatnika zaposlenih u vrtićima, osnovnim i srednjim školama iz 15 država Europe (Austrije, Bugarske, Češke, Danske, Estonije, Finske, Hrvatske, Islanda, Litve, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije, Španjolske i Švedske). Hrvatsku su predstavljale 4 učiteljice iz Zagreba, Strizivojne, Podgore i Cerića koje su dobile stipendiju Agencije za mobilnost i programe EU.

Učiteljica Marica Jurec je s kolegicom iz Portugala osmislila projekt za učenike uzrasta od 3 do 8 godina Each Town Through the Children`s Eyes. Ciljevi projekta su istražiti i upoznati svoje mjesto, njegove posebnosti i različitosti te ga predstaviti partnerima u projektu; izraziti svoje spoznaje na kreativan način (kroz igru, fotografije, likovne radove, pisanje pjesama i priča, usmeno i pismeno izražavanje, ples, pjesmu, glumu te videokonferencije); upoznati se s osnovama fotografiranja te naučiti koristiti nekoliko web 2.0 alata za obradu fotografija; pokazati pozitivan stav i zanimanje za istraživanje svog mjesta i zajednice; odrediti svoj osobni identitet te razvijati kulturni i nacionalni identitet.

                     

Kroz videokonferencije učenici se uče govoriti pred nepoznatima, predstaviti sebe, svoj razred i mjesto u kojem žive, prezentirati svoj rad, a vježbaju i usavršavaju komunikacijske vještine na materinjem i engleskom jeziku. Razvijaju i svoje digitalne kompetencije, stječu znanja o uporabi različitih web 2.0 alata, pokazuju svoju poduzetnost i inicijativnost od samog početka školovanja.

Osim ovog projekta drugaši iz Cerića ove će godine sa svojim učiteljicama Maricom Jurec i Marinelom Ivić sudjelovati u još 2 međunarodna projekta This is our Time i In the Darkness te više nacionalnih i kroz projektnu nastavu razvijati osam ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje: komunikaciju na materinjem jeziku, strane jezike, digitalne vještine, osnovne matematičke i prirodoznanstvene vještine, učiti kako se uči, društvenu i građansku odgovornost, inicijativu i poduzetništvo i kulturnu osviještenost i kreativnost.

 

                           
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju