preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Stručno usavršavanje učitelja u Pragu

Autor: Klaudija Wild, 13. 9. 2016.

Od 1. do 3. rujna 2016. u Pragu se održao eTwinning seminar „Using eTwinning in KA2 School-To-School Partnerships“ na kojem je sudjelovala i naša učiteljica razredne nastave iz PŠ Cerić Marica Jurec.

Na seminaru je sudjelovalo više od 60 odgojno-obrazovnih djelatnika zaposlenih u vrtićima, osnovnim i srednjim školama iz 15 država Europe (Austrije, Bugarske, Češke, Danske, Estonije, Finske, Hrvatske, Islanda, Litve, Poljske, Portugala, Slovačke, Slovenije, Španjolske i Švedske). Hrvatsku su predstavljale 4 učiteljice iz Zagreba, Strizivojne, Podgore i Cerića koje su dobile stipendiju Agencije za mobilnost i programe EU.

Učiteljica Marica Jurec je s kolegicom iz Portugala osmislila projekt za učenike uzrasta od 3 do 8 godina Each Town Through the Children`s Eyes. Ciljevi projekta su istražiti i upoznati svoje mjesto, njegove posebnosti i različitosti te ga predstaviti partnerima u projektu; izraziti svoje spoznaje na kreativan način (kroz igru, fotografije, likovne radove, pisanje pjesama i priča, usmeno i pismeno izražavanje, ples, pjesmu, glumu te videokonferencije); upoznati se s osnovama fotografiranja te naučiti koristiti nekoliko web 2.0 alata za obradu fotografija; pokazati pozitivan stav i zanimanje za istraživanje svog mjesta i zajednice; odrediti svoj osobni identitet te razvijati kulturni i nacionalni identitet.

                     

Kroz videokonferencije učenici se uče govoriti pred nepoznatima, predstaviti sebe, svoj razred i mjesto u kojem žive, prezentirati svoj rad, a vježbaju i usavršavaju komunikacijske vještine na materinjem i engleskom jeziku. Razvijaju i svoje digitalne kompetencije, stječu znanja o uporabi različitih web 2.0 alata, pokazuju svoju poduzetnost i inicijativnost od samog početka školovanja.

Osim ovog projekta drugaši iz Cerića ove će godine sa svojim učiteljicama Maricom Jurec i Marinelom Ivić sudjelovati u još 2 međunarodna projekta This is our Time i In the Darkness te više nacionalnih i kroz projektnu nastavu razvijati osam ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje: komunikaciju na materinjem jeziku, strane jezike, digitalne vještine, osnovne matematičke i prirodoznanstvene vještine, učiti kako se uči, društvenu i građansku odgovornost, inicijativu i poduzetništvo i kulturnu osviještenost i kreativnost.

 

                           
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

2. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

 

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

UPISI U SREDNJU
Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju