preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Na vašoj žrtvi počiva naše sretno djetinjstvo i stasa bezbrižna mladost

Autor: Ljerka Benčević, 22. 9. 2016.

U organizaciji Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta , a u provedbi projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ i ove su godine učenici osmih razreda naše škole 8. i 9. rujna u pratnji svojih razrednika posjetili Vukovar.

Topli i sunčani rujanski dani bili su idealni za obilazak muzejske postave u prekrasno obnovljenom dvorcu Eltz kao i Muzej vučedolske kulture muzeja čijim nas je prostorima uspješno i zanimljivo provela gđa. voditeljica.  Iako je sve bilo izuzetno, ipak najdojmljiviji i najupečatljiviji bio je obilazak vukovarske bolnice gdje su učenici pogledavši film o vukovarskim ratnim stradanjima obišli podrumske prostorije u kojima su bili smještene stotine bolesnih i ranjenih u vrijeme najžešćih napada na grad. Od gospođe koja nas je provela bolnicom saznali su i o sramotnoj, kukavičkoj odmazdi nad nedužnim ranjenim braniteljima koji su iz bolnice odvedeni i mučki ubijeni na Ovčari. Na tom mjestu posebnog pijeteta u tišini smo se pomolili, a zatim još uvijek pod dojmom i obišli vukovarsko groblje te spomen dom „Blago Zadro“ na Trpinjskoj cesti u čiju smo knjigu dojmova nakon izuzetno zanimljivog i iscrpnog predavanja zapisali:

 

Na vašoj žrtvi počiva naše sretno djetinjstvo i stasa bezbrižna mladost.

Neka se nikad ne zaboravi.

Dio programa bilo je i razgledavanje izloženih eksponata u krugu vojarne od različitih eksplozivnih naprava, oružja, tenkova i aviona kao i organiziranje kviza o poznavanju vukovarskih zbivanja tijekom Domovinskog rata. No poslije svega čekao nas je i onaj zabavniji dio – zabava, druženje i disko.

Učenici su se nakon dva gusto ispunjena dana vratili kućama pomalo umorni, ali bogatiji za jedno novo iskustvo, sretni i zadovoljni što su o jednom, ali izuzetno važnom djeliću hrvatske povijesti umjesto iz udžbenika naučili na licu mjesta.
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju