preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Na vašoj žrtvi počiva naše sretno djetinjstvo i stasa bezbrižna mladost

Autor: Ljerka Benčević, 22. 9. 2016.

U organizaciji Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta , a u provedbi projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ i ove su godine učenici osmih razreda naše škole 8. i 9. rujna u pratnji svojih razrednika posjetili Vukovar.

Topli i sunčani rujanski dani bili su idealni za obilazak muzejske postave u prekrasno obnovljenom dvorcu Eltz kao i Muzej vučedolske kulture muzeja čijim nas je prostorima uspješno i zanimljivo provela gđa. voditeljica.  Iako je sve bilo izuzetno, ipak najdojmljiviji i najupečatljiviji bio je obilazak vukovarske bolnice gdje su učenici pogledavši film o vukovarskim ratnim stradanjima obišli podrumske prostorije u kojima su bili smještene stotine bolesnih i ranjenih u vrijeme najžešćih napada na grad. Od gospođe koja nas je provela bolnicom saznali su i o sramotnoj, kukavičkoj odmazdi nad nedužnim ranjenim braniteljima koji su iz bolnice odvedeni i mučki ubijeni na Ovčari. Na tom mjestu posebnog pijeteta u tišini smo se pomolili, a zatim još uvijek pod dojmom i obišli vukovarsko groblje te spomen dom „Blago Zadro“ na Trpinjskoj cesti u čiju smo knjigu dojmova nakon izuzetno zanimljivog i iscrpnog predavanja zapisali:

 

Na vašoj žrtvi počiva naše sretno djetinjstvo i stasa bezbrižna mladost.

Neka se nikad ne zaboravi.

Dio programa bilo je i razgledavanje izloženih eksponata u krugu vojarne od različitih eksplozivnih naprava, oružja, tenkova i aviona kao i organiziranje kviza o poznavanju vukovarskih zbivanja tijekom Domovinskog rata. No poslije svega čekao nas je i onaj zabavniji dio – zabava, druženje i disko.

Učenici su se nakon dva gusto ispunjena dana vratili kućama pomalo umorni, ali bogatiji za jedno novo iskustvo, sretni i zadovoljni što su o jednom, ali izuzetno važnom djeliću hrvatske povijesti umjesto iz udžbenika naučili na licu mjesta.
Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


Koliko je sati?

 

 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2017/2018.

2. polugodište

MŠ Nuštar RN

MŠ Nuštar PN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

 

 

Prijevoz učenika

    

SIGURNIJE NA INTERNETU

UPISI U SREDNJU
Radno vrijeme

Priloženi dokumenti:
RV17 18-1.docx

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

   

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju