preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zrinskih Nuštar

 > Naslovnica
Vijesti

Prvašići u školskoj knjižnici

Autor: Ružica Miškić, Ivana MIHALJEVIĆ FARBAŠ, 30. 11. 2016.

Nakon što su prvašići još u rujnu naučili gdje se nalazi školska knjižnica,došlo je i vrijeme da postanu i njezini članove te posude svoju prvu knjigu.

U ugodnom ozračju knjižnice knjižničarka Marina je budućim članovima objasnila razliku između knjižnice i knjižare te čemu sve služi prostor knjižnice i čitaonice.Naučili smo kako se smije ,a kako ne ponašati u školskoj knjižnici,čemu služi iskaznica,što je radno vrijeme knjižnice,kako se trebaju čuvati knjige,kada se najkasnije trebaju vratiti knjige i još puno toga.

Svi su prvašići ozbiljno shvatili zadatak da pronađu sigurno mjesto u svojim torbama i pernicama gdje će spremiti svoju iskaznicu i uvijek znati gdje je.Obećali su da će čuvati knjige ,da im neće praviti „uši“,nad njima jesti ili ih uzimati prljavim rukama.A,tek paziti da ih ne poderu ili ne pošaraju mlađi brat ili sestra…Opasnosti uvijek vrebaju…

Na kraju druženja došao je najuzbudljiviji dio ,podjela iskaznica svakom učeniku te posudba i zaduživanje odabrane slikovnice.Veseli prvašići s ponosom su držali svoju prvu posuđenu slikovnicu uz obećanje da će ju pročitati ,a ne samo prolistati.Za one koji još nisu čitači dobro će doći podrška roditelja i zajedničko čitanje.

Dogovorili smo s knjižničarkom Marinom i novi posjet prilikom vraćanja slikovnica i zaduživanja novih,ali tada samo u društvu prijatelja,bez prisutnosti učiteljice.

Hmmmm,bit će to uzbudljivo za male đake….
Proslava 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 godina rada u (n)ovoj školi

Poštovani posjetitelji web stranice naše škole,

započeli smo još jednu školsku godinu sa željom da bude uspješnija od prethodne, da učenici prošire svoje znanje, obogate  se novim spoznajama, uživaju u zanimljivim aktivnostima zajedno sa svojim učiteljima.

Volja, rad i trud i dosad su bili naš prokušani recept za uspjeh, stoga se nadam da ćemo i ovu godinu okončati, kao i prošlu, ponosni na niz uspješnih priznanja s različitih natjecanja (od županijskih do državnih) u kojima su naši učenici pokazali zavidno znanje, ali i odlične sportske vještine.

Posebnu pohvalu treba odati savjesnoj i vrlo dobro organiziranoj provedbi različitih projekata, posebno onih u humanitarne svrhe, u koje su osim učenika vrlo aktivno i predano bili uključeni i roditelji te svojim doprinosom pružili lijep i poticajan primjer djeci.

Zato mi je posebno drago što, evo već na početku ove školske godine, mogu najaviti veliki projekt proslavu 250 obljetnice škole u Nuštru i 45 obljetnice rada u (n)ovoj školi – te pozvati sve učenike, učitelje, roditelje i sve mještane da nam pomognu u tome. Ovaj veliki jubilej trebamo dostojno i s ponosom obilježiti, a to ćemo uspjeti, ako se svi potrudimo.

Ciljevi  projekta:

  • Njegovati domoljubne osjećaje te razvijati svijest o pripadnosti hrvatskome narodu
  • Tekovine Domovinskog rata, ratno i poratno vrijeme čuvati kao naslijeđe za  budućnost.
  • Njegovati ljubav prema domovini, njezinoj povijesti, kulturi i običajima, ljepoti jer:

            „Narodi propadaju samo onda kad izgube uspomenu na svoju prošlost“ i

            „Navik on živi, ki zgine pošteno“.

Vrijeme ostvarivanja projekta:

Projekt se ostvaruje od početka školske godine ( 1. rujna 2016.) do Dana škole ( 29. travnja 2017.)

Dođite u školu sa savjetima, starim fotografijama i spremnošću za pomoć.

 

Vaša ravnateljica


Sigurnost djece na internetu

Misliš kako znaš sve o sigurnosti na internetu?

      

NEMOJ ŠUTJETI O PROBLEMIMA - POTRAŽI POMOĆ!


UPISI U SREDNJU
JUBILARNI LOGOTIP ŠKOLE

MOJA ŠKOLA EKO ŠKOLA

Anketa
Kraj školske godine!
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

PISANE PROVJERE ZNANJA

VREMENICI 2016/17.

2. polugodište

MŠ Nuštar PN

MŠ Nuštar RN

PŠ Cerić

PŠ Marinci

1. polugodište

MŠ Nuštar

PŠ Cerić

PŠ Marinci

Raspored zvonjenja

SIGURNIJE NA INTERNETU

INDIVIDUALNI RAZGOVORI

      TERMINI

Oglasna ploča
Poveznice
CMS za škole logo
Osnovna škola Zrinskih Nuštar / Zrinskog 13, HR-32221 Nuštar / os-zrinskih-nustar.skole.hr / zrinus@os-zrinskih-nustar.skole.hr
preskoči na navigaciju